تغذیه وسرطان
1 – آسیب شناسی :تعریف بیماری سرطان وتومورها ونحوه گسترش وسنین شیوع بیماری
2- انواع سرطا ن
3-اپیدمیولوژی: آمار شیوع سرطان درایران وجها ن
4- دلایل ایجاد سرطا ن
5- علائم ایجا د سرطا ن وراههای پیشگیری از ان
6- تشخیص و درمان سرطا ن
يائسگى يا منوپوز به حالتى از گذران طبيعى زندگى زنان گفته مى شود كه در آن عادات ماهيانه قطع مى گردد. اين مسأله بين ۴۵ تا ۵۵ سالگى رخ مى دهد.
در این وضعیت علائم و نشانه هاى كاهش هورمون استروژن مثل برافروختگى، گرگرفتگى، تغییرات در خلق و... درزنان دیده می شود.
البته بایستى توجه داشت كه زنان بین ۴ تا ۶ سال قبل از یائسگى این علائم را كم و بیش تجربه مى كنند.مصرف برخى از مواد غذایى كه حاوى استروژن گیاهى هستند، در حفظ تعادل این هورمون و كاهش علائم و عوارض مربوط به یائسگى بسیار مفیدند. فیتو استروژن ها (استروژن هاى گیاهى) ازنظرساختمانی شبیه استروژن بوده و مصرف آن توصیه مى گردد.
از جمله این مواد غذایى «لوبیاى سویا» است كه حاوى تركیبات طبیعى از استروژن به نام ایزوفلاون مى باشد كه در درمان پوكى استخوان، بیمارى هاى قلبى _ عروقى و سرطان هاى مربوط به هورمون استروژن مثل سرطان سینه بسیار مفید است.
بهداشت روان یعنی فکر سالم ،نگرش مثبت به انسانهاو پدیده های اجتماعی و گفتار مناسب و مثبت .به عبارت دیگر برقراری ارتباط مطلوب با دیگران ،داشتن اعتماد به نفس کافی ،توانایی مقابله مناسب با مشکلات زندگی ،توانایی تصمیم گیری به موقع ،توانایی همدلی و درک دیگران ،قدرت نفوذ در دیگران ،هشیاری بر افکار ،باورها،گفتار و رفتار خود و...را می توان نشانه های سلامت روان نامید . و هر چقدر ما بتوانیم بهداشت روان در مدرسه را ارتقاءببخشیم به طور حتم مشکلات کاهش خواهد یافت و شاهد پیشرفت تحصیلی دانش آموزان خواهیم بود
مصرف روغن زیتون وسیر وکرفس مفیداست.
روزانه حتما میوه(ما نندمرکبات) وسبزی تازه میل شود.
نمکدان سرسفره ممنوع است.
توصیه:میتوان تعداد5عددلیموبا20حبه سیردر2لیوان آب جوشانده وبه 1لیوان برسانید وقبل ازغذا1قاشق میل شود.
سلام این مرکز باداشتن سابقه 18سال درارایه برنامه های غذایی اماده همکاری باافرادی که خواهان دریافت برنامه های غذایی مختلف مانند چاقی لاغری دیابت تغذیه دوران بارداری وشبردهی ویاتغذیه ورزشکاران هستندمی باشد. جهت اینکارفردبایستی این اطلاعات را به ادرس mohsenomidi311@gmail.comارسال نماید:وزن فعلی-قد-سن-میزان فعلی غذای مصرفی-میزان فعالیت بدنی-داروهای مصرفی-جواب ازمایش-شغل وشماره همراه وسایراطلاعات خاص .این مرکز بعدازبررسی اطلاعات بااین افراد تماس میگیرد
مقدمه:
دوره سالمندی همانند دوران کودکی ونوجوانی است بااین تفاوت که برخلاف کودکی که فردسرشارازانرژی است دراین دوره انرژی فردسالمند کاهش یافته است.
سنجش میزان رشد در کودکان یکی از موضوعات اساسی بهداشت و سلامت خانواده میباشد
میزان رشد طبیعى در سال اول، سال دوم و سال هاى بعد زندگی نسبت به زمان تولد باید چقدر باشد كه رشد کودک طبیعى تلقى گردد؟
وزن كودك در یك سالگى باید ۳ برابر تولد و قد او ۲۵ سانتیمتر اضافه شود. به طور كلى چند فرمول در این مورد وجود دارد كه والدین مى توانند با كمك آن وزن و قد طبیعى كودكشان را محاسبه كنند.
از یك تا شش سالگى: وزن = (سن * ۲) + ۸
۲ تا ۱۲ سالگى: قد = (سن * ۶) + ۷۷
۷ تا ۱۲ سالگى: وزن = (سن *۷) -۵
تغذیه مناسب نقش مهمی در تمرکز و افزایش سطح یادگیری کودک دارد. مدرسه مکانی است که در آنجا کودک برای انتخاب سبک و شیوه زندگی خود شروع به تصمیم گیری مستقل می کند.بچه ها در سنین دبستان دارای قدرت یادگیری سریع بوده و به شدت تحت تاثیر دوستان و محیط اطراف هستند. این زمان موقعیت مناسب و مهمی برای صحبت با کودک و تشویق او در بکارگیری و پیروی از عادات تغذیه ای سلامت بخش می باشد.
دخیل نمودن کودک در برنامه ریزی و آماده سازی بسته تغذیه ای خود برای او فرصت یادگیری در زمینه تغذیه سالم و سلامت بخش و همچنین تصمیم گیری مستقل را فراهم می آورد.
کودکان خود را در انتخاب تغذیه سالم دخیل نمایید:
چند راهنمایی برای شرکت دادن کودک در انتخاب تغذیه سالم:
چه مواد غذایی را در بسته تغذیه ای کودک قرار دهیم:
شش جز اصلی و مهم بسته تغذیه تغذیه ای سالم :
نکاتی در خصوص بسته های تغذیه ای سالم تر:
چه مواد خوراکی و آشامیدنی را در بسته تغذیه ای قرار ندهیم:
ایمنی بسته تغذیه ای :
مواد غذایی برای مدت زمان طولانی (چندین ساعت) در بسته تغذیه ای قرار داشته و از این رو سرد ماندن آن در جهت پیشگیری از بروز مسمومیت غذایی حائز اهمیت می باشد
هر چند وقت یکبار کیف کودکتان را بشویید تا تکه های باقیمانده و ریخته شده غذا سبب آلودگی آن نگردد
ن : با کلسیم، مس، منگنز، ریبوفلاوین، ویتامینA،B۶،E و ویتامینC و «روی»، تداخل دارد و کلسیم جذب آهن دو و سه ظرفیتی را کاهش می دهد؛ مس اگر زیاد دریافت شود جذب آهن را مختل و اگر کم دریافت شود بکارگیری آهن را نیز مختل می کند؛ منگنز نیز جذب آهن را کاهش می دهد.
کمبود «ریبوفلاوین» جذب آهن را کم کرده و با تاثیر بر متابولیسم آن موجب کم خونی می شود. کمبود ویتامینA، حرکت آهن از ذخایر و مصرف آن در بدن را مشکل می سازد در ضمن سطوح پلاسمایی آهن افت می کند. ویتامینB۶ نیز در صورتی که کمتر از مقادیر مورد نیاز دریافت شود در متابولیسم آهن نیز اثر منفی دارد؛ ویتامینC جذب آهن را به شدت بالا می برد و تاثیر ممانعت کننده های آهن همچون «فیتات» را خنثی و بکار رفتن ذخایر آهن را در بافت ها بهبود می بخشد. مصرف منابع غنی از روی یا مکمل های آن موجب می شود جذب آهن کم شود.
روی : مقدار زیاد مصرف کلسیم جذب روی را کاهش می دهد. مس و اسیدفولیک نیز جذب آن را کم می کنند. اگر نسبت آهن به روی در رژیم غذایی بیشتر از به باشد جذب روی مختل می شود. مصرف «سیستئین» و «هیستیدین» موجب بهبود جذب روی می شود. کمبود دریافت ویتامینB۶ مقدار روی را در پلاسما کاهش داده و جذب آن را نیز مختل می کند. مکمل ویتامینE به نظر می رسد که بروز کمبود روی را سرعت می بخشد.
کلسیم : مصرف زیاد منیزیم جذب کلسیم را کاهش می دهد و کمبود آن نیز موجب هیپوکلسیمی می شود. مصرف بیشتر از ۲ گرم فسفر در روز نیز مقدار دفع ادراری آن را کاهش می دهد. دریافت زیاد پروتئین دفع ادراری کلسیم را زیاد می کند. افزایش مصرف نمک و فرآورده های حاوی سدیم نیز دفع ادراری آن را افزایش می دهد. مصرف مکمل ویتامینD باعث خواهد شد تا جذب کلسیم زیاد و دفع آن از ادرار کم شود. مصرف وی به میزان بیشتر از ۱۴۰میلیگرم در روز جذب کلسیم را کاهش می دهد.
ویتامینB۱۲ : مصرف قرص های کلرید پتاسیم که به آرامی در طول دستگاه گوارش باز می شوند جذب ویتامینB۱۲ را کم می کند. اگر همزمان با وجود بیماری کم خونی هماتولوژیک ناشی از کمبودB۱۲، مقدار زیادی فولات مصرف شود موجب می شود علایم آن باوجود بیماری مخفی بماند.
ویتامینB۶ : وجود نیاسین در فعال کردن آن بسیار موثر است ریبوفلاوین نیز اثر مشابهی دارد. کمبود ویتامین C دفع ادراری آن را افزایش می دهد. روی نیز در تبدیل آن به شکل های فعالB۶ نیز نقش دارد.
ویتامینA : با ویتامینC،E و روی برهم کنش دارد. ویتامینC احتمالا می تواند در کاهش علایم مسمومیت با ویتامینA موثر باشد. ویتامینE جذب و ذخیره کردن ویتامینA را افزایش می دهد و از سمیت مقادیر بالای ویتامینA را می کاهد. کمبود روی نیز باعث اختلال در متابولیسم این ویتامین می شود.
ویتامینC : مقدار زیاد آهن، ویتامینC خون را از طریق افزایش اکسیداسیون و ازدیاد دفع ادراری آن کاهش می دهد. «روی» نیز متابولیسم و به کارگیری ویتامینA را مختل می کند.
ویتامینE : مصرف زیاد آهن، مس و اسیدهای چرب ضروری نیاز به ویتامینE را افزایش می دهد. کمبود «روی» مقدار این ویتامین را در خون کاهش می دهد، در صورت بروز کمبود سلنیوم نیاز به مصرف مکمل ویتامینE زیاد می شود، ویتامینC توکوفرول اکسید شده را احیا کرده و به شکل فعال توکوفرول برمی گرداند، در نتیجه این فرآیند ذخایر ویتامینE را بهبود می بخشد.
ویتامینK : با کلسیم، ویتامینKوA برهم کنش دارند. مقادیر زیاد کلسیم یا افزایش نسبت دریافت آن در برنامه غذایی از به می تواند وضعیت ویتامین K را مختل کند. اگر مکمل ویتامین E در روز بیشتر از ۱۲۰۰ میلی گرم مصرف شود جذب و فعالیت ویتامینK را مختل کند. ویتامینA اگر به مقدار زیاد مصرف شود جذب ویتامینK را کاهش خواهد داد.
رژیم غذایی د ر شکستکیها وجراحی ها
یکی از اصلی ترین اجزای برنامه غذایی هر فرد پروتئین میباشد .درحالت طبیعی میزان نیاز به پروتئین برای افراد بزرگسال حدود 8/0 گرم بازای هر کیلوگرم وزن بدن میباشد . بعنوان مثال فردی سالم با وزن 70 کیلوگرم به حدود 56 گرم پروتئین خالص نیاز دارد . (این میزان ممکن است در بیماریهای مختلف کم ویا زیاد شود )
در اعمال جراحی ودر شکستگیهای مختلف بعلت نیاز سریع به ترمیم بافتهای عضلانی ویا استخوانی در گیر عمل جراحی ویا شکستگی نیاز به پروتئین در بعضی مواقع بین 2-5/1 برایر افزایش پیدا میکند .بنابر این هر موقع که بیمار توانایی غذا خوردن بدست آورد میبایست پروتئین دریافتی در غذای خود را افزایش دهد تا روند بهبودی سریعتر اتفاق افتد .
پروتئینها به دو دسته گیاهی وجانوری تقسیم میشوند :
1- پروتئینهای گیاهی : این دسته قیمت ارزانتری دراند وبیشتر در دسترس هستند ولی قابلیت هضم وجذب وارزش غذایی کمتری دارند .( حبوبات و لوبیاها ) - در هر 100گرم حبوبات بین 15-5 گرم پروتئین خالص وجود دارد .
2- پروتئینهای جانوری : این دسته قیمت گرانتری دارند وکمتر در دسترس میباشند ولی قابلیت هضم و ارزش غذایی بالاتری دارند ( انواع گوشت سفید و قرمز و سفیده تخم مرغ وشیر ولبنیات ) – در هر 100گرم گوشت حدود 25 گرم پروتئین خالص موجود است .
باتوجه به قیمت بالای پروتئینهای جانوری قسمت عمده نیاز بدن ما به پروتئین میبایست از منابع گیاهی تامین شود بنابر این میبایست راههای افزایش جذب وبهبود کیفیت پروتئینهای گیاهی رابدانیم .
راههای افزایش جذب وبهبود کیفیت پروتئینهای گیاهی:
1- ترکیب چند نوع پروتئین گیاهی : با ترکیب چند نوع پروتئین گیاهی میتوان ارزش غذایی آنرا بالا برد وبه ارزش غذایی گوشت نزدیک کرد به عنوان مثال به جدول زیر توجه کنید :
ترکیب غلات وحبوبات |
مثل |
لوبیا پلو – عدس پلو |
ترکیب غلات وفر آورده های لبنی |
مثل |
نان وپنیر – ماکارونی با پنیر |
حبوبات ودانه ها |
مثل |
لوبیا وکنجد |
بامصرف همزمان ترکیبات فوق میتوانیم میزان مورد نیاز پروتئین را در برنامه غذایی خود تامین کنیم .
2- مصرف همزمان پروتئین گیاهی با پروتئینهای جانوری : راه دیگر افزایش ارزش وکیفیت پروتئین گیاهی مصرف همزمان پروتئین گیاهی با پروتئینهای جانوری است به عنوان مثال اگرمقدار کمی گوشت قرمز ویا گوشت سفید چرخ کرده را به سویا اضافه کنیم شاهد بهبود کیفیت وقابلیت جذب دوبرابری پروتئین سویا خواهیم بود .
ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل میکند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر تواناییهای جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و تواناییهای ذهنی انسان دارد.
پیاده روی
از آنجا که امسال نیز ماه مبارک رمضان با تابستان همزمان شده است، روزهداران باید قدری بیشتر مراقب حفظ سلامت خود باشند. چراکه ممکن است علاوه بر روزهداری، گرمای هوا نیز انجام فعالیتهای جسمی روزانه از جمله ورزش را با مشکل مواجه کند. اما اگر شما هم به ورزشی منظم و مرتب عادت داشتهاید ، شاید نخواهید که یکباره تمام فعالیتهای خود را متوقف کنید.
ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل میکند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر تواناییهای جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و تواناییهای ذهنی انسان دارد.