همیشه بین آخرین وعده غذایی اصلیتان که خورده اید و ورزشی که می خواهید انجام دهید، سه یا چهار ساعت فاصله بیندازید.
این آش سبک خوش طعم و بسیار مناسب برای افطار می باشد.
مواد لازم :
گوشت : 125 گرم
لپه : 125 گرم
برنج : 200 گرم
سبزی (ترخان و شوید ) : 1 پیمانه
ماست غلیط : 500 گرم
پیاز: 2 عدد
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه
مواد لازم برای سمبوسه سبزیجات :
سیب زمینی آب پز و نگینی شده : ۴ عدد
قارچ نگینی شده : یک بسته
هویج آب پز و نگینی شده : ۲ عدد
جعفری ساطوری شده :یک پیمانه
پیاز بزرگ و نگینی شده : یک عدد
نان لواش : ۳ عدد
پودر کاری ، فلفل و نمک : به میزان دلخواه
یکی از راه های کنترل استرس از طریق غذاهاییست که میخوریم. خوراکیها و غذاهای مختلف، از راههای مختلفی میتوانند استرس را کاهش دهند؛ مثلا با افزایش میزان سروتونین، که نوعی ماده شیمیایی آرامبخش در مغز است. بعضی غذاهای نیز میتوانند کورتیزول و آدرنالین را که هورمون های استرس هستند، کاهش دهند. یک رژیم غذایی سالم میتواند میتواند از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون، با تاثیرات استرسها مقابله کند.
از چه زمانی باید به کودک از غذای خانواده داد
از حوالی یکسالگی باید بطور تدریجی کودک را با انواع غذاهایی که افراد خانواده مصرف می کنند آشنا کرد. از این زمان باید کودک از شش گروه غذایی اصلی یعنی گروه نان و غذات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ و حبوبات و گروه میوه ها وگروه سبزیها استفاده کند. بطور کلی از سال دوم زندگی ذائقه کودک با غذای خانواده شکل می گیرد بنابراین بهتر است از تهیه غذاهای شور و پرادویه خودداری کنید و سعی کنید از سرخ کردن غذا بویژه با حرارت زیاد و به مدت طولانی پرهیز کنید. آشنایی کودک با غذای خانواده باید تدریجی باشد بطوری که بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی نیاز به تهیه غذای مخصوص و جداگانه برای کودک نباشد.
نکات مهم در تغذیه کودک در سال دوم
در این مقاله قصد داریم چند مادهی غذایی و دارو را معرفی کنیم که ترکیبشان برای سلامتی مضر است. توصیه میکنیم زمانی که خدای نکرده بیمار هستید و دارو مصرف میکنید از خوردن این مواد غذایی بپرهیزید.
انواع پنیرها از جمله موزارلا با داروهای ضدافسردگی سرسازگاری ندارند. به خاطر اینکه این پنیرها حاوی ترکیبات شیمیایی به نام «تیرامین» هستند. این ترکیبات اگر با داروهای «مارسیلید» Marsilid همراه شوند باعث افزایش شدید فشار خون میشوند. همچنین باید بدانید که تداخل تیرامین با آنتیبیوتیکهایی مانند «لینزولید» (که برای درمان عفونتهای شدید ریوی و پوستی تجویز میشود) نیز باعث ایجاد همین عوارض جانبی میشود. یعنی فشار خون را بالا میبرد.
اگر در حال حاضر داروهایی ضدافسردگی یا آنتیبیوتیک مصرف میکنید مصرف پنیر را کاهش دهید. توجه داشته باشید علاوه بر این پنیرها سس سویا و ماء الشعیر نیز سرشار از تیرامین هستند.