تداخلات دارووغذا:ین مواد غذایی با این داروها نمی‌سازند
تبلیغات
تبلیغات شما
اسلایدر 'Slider
دریافت رژیم غذایی تنها با چند کلیک
Title
رژیم غذایی
قیمت:15000تومان
خرید
توضیحات
.
تغذیه دانش آموزان
بلاک سمت راست بالابلوک راست
موضوعات
آرشیو
طراحی و پشتیبانی
ارتباط با مدير
نظرسنجی
نظرتان درموردمطالب چیست؟

تداخلات دارووغذا:ین مواد غذایی با این داروها نمی‌سازند

mohammadmehdi
12:49
بازدید : 754

تداخلات دارووغذا:ین مواد غذایی با این داروها نمی‌سازند

این مواد غذایی با این داروها نمی‌سازند

 


بعضی از خوردنی‌ها با بعضی از داروها مانند ایبوپروفن یا پاراستامول نمی‌سازند و امکان دارد ترکیب مواد غذایی با این داروها نتایج بدی روی سلامتی بگذارد.

 

در این مقاله قصد داریم چند ماده‌ی غذایی و دارو را معرفی کنیم که ترکیبشان برای سلامتی مضر است. توصیه می‌کنیم زمانی که خدای نکرده بیمار هستید و دارو مصرف می‌کنید از خوردن این مواد غذایی بپرهیزید.

پنیر

 

پنیر و دارهای ضدافسردگی

انواع پنیرها از جمله موزارلا با داروهای ضدافسردگی سرسازگاری ندارند. به خاطر اینکه این پنیرها حاوی ترکیبات شیمیایی به نام «تیرامین» هستند. این ترکیبات اگر با داروهای «مارسیلید» Marsilid همراه شوند باعث افزایش شدید فشار خون می‌شوند. همچنین باید بدانید که تداخل تیرامین با آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند «لینزولید» (که برای درمان عفونت‌های شدید ریوی و پوستی تجویز می‌شود) نیز باعث ایجاد همین عوارض جانبی می‌شود. یعنی فشار خون را بالا می‌برد.

اگر در حال حاضر داروهایی ضدافسردگی یا آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید مصرف پنیر را کاهش دهید. توجه داشته باشید علاوه بر این پنیرها سس سویا و ماء الشعیر نیز سرشار از تیرامین هستند.

 

آب گریپ‌فروت: بیماری‌ها قلبی

آب گریپ‌فروت با بیشتر داروها تداخل پیدا می‌کند. این میوه حاوی ترکیباتی است که میزان جذب برخی از داروها به ویژه داروهای کاهش دهنده‌ی کلسترول خون را بالا می‌برد. مصرف داروهایی مانند سیمواستاتین باعث می‌شود که غلظت این ماده در خون 15 برابر شده و مشکلات عضلانی ایجاد کند. از این گذشته مصرف آب گریپ‌فروت با داروهایی مانند سیزاپراید (درمان کننده‌ی سوزش سر دل) هم تداخل ایجاد می‌کند زیرا باعث افزایش ضربان قلب می‌شود. توصیه می‌کنیم تا 2 ساعت قبل از مصرف این داروها آب گریپ‌فروت ننوشید. در مورد مصرف این نوشیدنی حتماً با پزشکتان مشورت کنید. در هر صورت روزانه بیش از 250 سی سی از این نوشیدنی مصرف نکنید.

شیرین بیان حاوی ترکیباتی است که فشار خون را بالا می‌برد. برای همین

تأثیر داروهای ضد فشار خون را کاهش می‌دهد. از این گذشته همین ترکیبات

اسیدی که در شیرین بیان وجود دارد عوارض جانبی کورتون ها مانند پوکی

استخوان، ورم و آب سیاه را بالا می‌برد

 

 

ایبوپروفن با الکل

 

مصرف الکل در هر حال به سلامتی شما آسیب می‌زند و در زمان بیماری هم با داروها تداخل دارویی ایجاد می‌کند. مصرف نوشیدنی‌های الکلی عوارض داروهای مسکن (مانند خواب آلودگی و عدم تمرکز) را بالا می‌برد. همچنین باید بدانید که مصرف الکل با برخی از داروهای ضددیابت (مانند Euglucan و Glibenese) باعث سردرد و حالت تهوع می‌شود. توجه داشته باشید مولکول‌های موجود در مسکن‌ها زمانی که با الکل ترکیب می‌شوند احتمال خونریزی روده را بالا می‌برند.

 

کافئین و داروی پاراستمول

مصرف قهوه و چای و نوشیدنی‌های کافئین دار میزان جذب داروهای ضددرد غیر مخدر (استامینوفن) را افزایش می‌دهند. باید بدانید که دوز بالای داروهای پاراستمول باعث آسیب‌های کبدی می‌شود. کافئین تأثیر داروهای دیگر مانند داروهای مربوط به پوکی استخوان (مانند Fosamax) را نیز کاهش می‌دهد. توجه داشته باشید که مصرف برخی از داروها با نوشیدنی‌های کافئین دار باعث افزایش علائمی مانند لرزش، تعریق و حتی لکنت می‌شود. متخصصان توصیه می‌کنند هیچ وقت داروهای ضدآسم مانند تئوفیلین را با نوشیدنی‌های کافئین دار مصرف نکنید. توصیه می‌کنیم اگر در حال مصرف دارو هستید مصرف قهوه، چای و کلاً نوشیدنی‌های حاوی کافئین را به روزانه 1 فنجان تا 1 لیوان کاهش دهید. بهترین راه این است که با پزشک خود مشورت کنید و بین مصرف این داروها و مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار فاصله‌ی طولانی مدت ایجاد کنید.

بروکلی

 

بروکلی و داروهای ضد انعقاد خون

مصرف همزمان بروکلی و کلم با مصرف داروهای ضدانعقاد خونی مانند «وارفارین» مشکل ساز می‌شود.این مواد غذایی سرشار از ویتامین K هستند که تأثیر داروهای ضدانعقاد خون را کاهش می‌دهد. در نتیجه اگر کسی بروکلی و کلم را به همراه این داروها مصرف کند احتمال شکل گیری لخته های خونی بالا می‌رود. توجه داشته باشید که این سبزیجات همچنین باعث کاهش تأثیر استامینوفن (برای کاهش تب و تسکین درد) می‌شوند. باید بدانید مواد غذایی دیگر مانند اسفناج، آووکادو و کاهو نیز از منابع دیگر ویتامین K محسوب می‌شود.

 

شیر تأثیر آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش می‌دهد

زمانی که شیر با برخی از داروها مصرف می‌شود می‌تواند به دشمن پوست یا مجاری ادرار تبدیل شود. کلسیم موجود در این ماده‌ی غذایی باعث کاهش تأثیر برخی از داروها می‌شود. اگر تحت درمان مشکلات پوستی با آنتی‌بیوتیک‌های «تتراسایکلین» یا آنتی‌بیوتیک‌های مورد استفاده برای درمان عفونت‌های مجاری ادرار هستید توجه داشته باشید که مصرف شیر تأثیر داروهایتان را کاهش می‌دهد. از این گذشته شیر باعث کاهش تأثیر آسپرین نیز می‌شود. مصرف شیر حالت اسیدیته‌ی ادرار را تغییر می‌دهد و به این ترتیب روند دفع داروها سرعت بیشتری می‌یابد. توصیه می‌کنیم حداقل 3 ساعت قبل از مصرف این داروها محصولات لبنی به خصوص شیر نخورید.

مصرف قهوه و چای و نوشیدنی‌های کافئین دار میزان جذب داروهای ضددرد

غیر مخدر (استامینوفن) را افزایش می‌دهند. باید بدانید که دوز بالای داروهای پاراستمول باعث آسیب‌های کبدی می‌شود

 

 

شیرین بیان و داروهای ضدفشار خون بالا

 

شیرین بیان حاوی ترکیباتی است که فشار خون را بالا می‌برد. برای همین تأثیر داروهای ضد فشار خون را کاهش می‌دهد. از این گذشته همین ترکیبات اسیدی که در شیرین بیان وجود دارد عوارض جانبی کورتون ها مانند پوکی استخوان، ورم و آب سیاه را بالا می‌برد. توصیه می‌شود اگر تحت درمان با این داروها هستید بیش از 10 گرم شیرین بیان به صورت پاستیل، دم کرده یا شکلات مصرف نکنید.

 

چگونه می‌شود از تداخل دارویی جلوگیری کرد؟

اولین کار این است که نظر پزشک یا داروساز را بپرسید. زمانی که پزشکتان دارو تجویز می‌کند حتماً در مورد تداخل دارویی غذایی سۆال کنید. موقع خرید دارو حتماً دستورالعمل مصرف را با دقت مطالعه کنید. موارد مورد منع مصرف را حتماً بخوانید. بهترین کار این است که دارویتان را با آب معمولی میل کنید. یادتان باشد که نباید داروها را با هم مصرف کرد. باز کردن کپسول‌ها و مخلوط کردن محتویات آن‌ها کار صحیحی نیست مگر آن که دکتر تجویز کرده باشد.


برچسب ها :
مطالب مرتبط
تغذیه دانش آموزان
کی ورزش کنیم، کی ورزش نکنیم؟
تغذیه و آرامش اعصاب
اصول تغذیه ی صحیح در ورزشکاران
یك افطاری خوب؟
اصول تغذیه ی صحیح در ورزشکاران
آداب تغذیه
چطور در ماه رمضان ورزش کنیم؟
تغذیه صحیح در دوران یائسگی
تغذیه وسرطان
بلوک وسط پایینبلوک پایین
ورود به سایت
نام کاربری
رمز عبور
رمز عبور را فراموش کردم ؟
عضویت
نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
آخرین مطالب ارسالی سایت
مطالب محبوب
تبلیغات متنی
محل تبلیغات متنی شما با قیمت ارزان
YOUR ADS
تبلیغات متنی
محل تبلیغات متنی شما با قیمت ارزان
YOUR ADS
تبلیغات متنی
محل تبلیغات متنی شما با قیمت ارزان
YOUR ADS